close
ویزای ایران
گليسرين (Glycerin)

Home
نرمالیته
نرمالیته

درباره سایت ضمن عرض سلام و خوش آمد گویی به شما بازدیدكنندگان عزیز، این سایت متعلق به هیچ سازمانی نمیباشد و هدف از تشکیل این سایت گردآوری اطلاعات پایه و مورد نیاز برای دانشجویان رشته شیمی کاربردی می باشد . میل های سایت برای برقراری ارتباط omid.alaedin@hotmail.com منتظر نظرات و انتقاد های شما هستیم . .

تماس با ما

ارسال پیامک

تبلیغات

موضوعات

شیمی شیمی آلی شیمی تجزیه شیمی فیزیک شیمی معدنی شیمی صنعتی شیمی عمومی شیمی نانو شیمی پلیمر تجزیه دستگاهی زبان تخصصی شیمی آموزش شیمی خواص مواد غذایی شیمی رنگ شیمی نفت خوردگی شیمی دارویی فیتو شیمی شیمی آلی فلزی اصول تصفیه آب و پسابهای صنعتی شیمی آب الکتروشیمی عناصر جدول تناوبی شیمی هسته ای کارگاه شیشه گری مواد معدنی دانلود نرم افزار شیمی دانلود کتاب شیمی دانلود مقالات شیمی جزوات شیمی و پیام نور اطلاعات فنی و حفاظت ایمنی مواد کنکور و المپیاد امتحان نهایی عکس های شیمی اخبار علمی اخبار شیمی مقالات ترجمه شده توسط نرمالیته بیوگرافی شیمیدانها گرایش های رشته شیمی بیماری ها پرسش و پاسخ متفرقه مجله تصویری فلش بک آزمایشگاه گزارشکار های آزمایشگاه شیمی عمومی وسایل آزمایشگاهی گزارشکار های آزمایشگاه شیمی آلی گزارشکار های آزمایشگاه شیمی معدنی گزارشکار های آزمایشگاه شیمی فیزیک گزارشکار های آزمایشگاه شیمی تجزیه گزارشکار های آزمایشگاه فیزیک گزارشکار های آزمایشگاه تجزیه دستگاهی مواد شیمایی آلی هیدرو کربنهای ساده هیدروکربنهای نیتروژن دار هیدرو کربنهای اکسیژن دار کلیپ های شیمی کلیپ های آموزشی آزمایش های جالب شیمی

آمار سایت

کل مطالب : 800
کل نظرات : 971
تعداد اعضا : 10674

آمار بازدید
بازدید امروز : 6,169
باردید دیروز : 6,063
ورودی امروز گوگل : 1549
ورودی دیروز گوگل : 1502
بازدید هفته : 30,240
بازدید ماه : 55,318 نفر
بازدید سال : 1,601,429
بازدید کل : 5,445,413
..... افراد آنلاین .....


دوستان ما

    اف تمز اف تمز اف تمز اف تمز اف تمز اف تمز اف تمز اف تمز اف تمز اف تمز اف تمز اف تمز اف تمز اف تمز اف تمز

ویژه ها



آخرین ارسال های انجمن

آخرین ارسال های انجمن

گليسرين (Glycerin)

گلیسرین

 

نام ماده: گليسرين(Glycerin)

نام تجاری: گليسرين(Glycerin) 

سایر اسامی: گليسرول , 1و2و3 پروپانترول 

تاریخچه:
 
وقتي از سازندگان صابون در مورد مرغوبيت محصولاتشان سوال شود، معمولا به استفاده از گليسيرين در تركيب صابونشان اشاره ميكنند. گليسيرين يك مايع با قدرت بالاي جذب رطوبت است. يعني با استفاده از صابونهاي گليسيرينه پوست دست شما خشك نمي‌شود. از گليسيرين بطور گسترده در تهيه انواع كرمها ، لوسيونها و وسايل بهداشتي و آرايشي استفاده مي‌شود. صابونهاي گليسيريني معمولا شفاف هستند. تركيبات نرم كننده گليسيرين‌دار معمولا با جذب رطوبت هوا باعث نرمي پوست مي‌شوند. گليسيرين اولين بار در سال 1779 توسط "Scheel" در فرآيند صابون ‌سازي با روغن زيتون كشف شد و بعد از انجام آزمايشهاي مختلف با چربي‌هاي گوناگون مشخص شد كه گليسيرين محصول جانبي واكنش صابوني شدن است. روش بدست آوردن گليسيرين از صابون ، فرايند پيچيده‌اي است كه بطرق مختلف انجام مي‌شود.
 
موارد مصرف:
 
از گليسيرين بطور گسترده در تهيه انواع كرمها ، لوسيونها و وسايل بهداشتي و آرايشي استفاده مي‌شود.
 
خواص فیزیکی و شیمیایی:
 
گليسيرين مايعي زلال ، بي‌ رنگ ، بدون بو ، شيرين و اندكي گرم است. در معرض هوا به آرامي رطوبت جذب ميكند و گرانروي بالايي دارد. گليسيرين به هر نسبتي در آب و اتانول حل مي‌شود. اما در حلالهاي آلي مانند كلروفرم ، اتر ، بنزن و... حل نمي‌شود. بيشتر تركيباتي كه در آب يا الكل حل نمي‌شوند، در گليسيرين محلول هستند. گليسيرين يك الكل سه عاملي با فرمول C3H5(OH)3 است. وزن مولكولي آن 79.91 گرم بوده و در دماي 165 درجه سانتي‌گراد مي‌جوشد. گليسيرين انواع اسيدهاي ميوه ، نمكهايي مثل سولفات پتاسيم ، نيترات پتاسيم ، سولفات نقره و... را در خود حل ميكند. گليسيرين ، شكر و صمغ را نمي‌تواند حل كند. اما به راحتي با شيره و يا لعاب مخلوط مي‌شود و مي‌تواند بوي انواع بخارات روغني را جذب كند.
 
Molecular formula-----> C3H5(OH)3

Molar mass =92.09382 g/mol

Density =1.261 g/cm3

Melting point =18 °C (64.4°F)

 Boiling point =290 °C (554°F)

 Viscosity =1.5 Pa·s

 

ساختارخطی گلیسرین                                                                                  ساختار گلوله- میله گلیسرین

   ساختار خطی گلیسرین                                                                                         ساختار گلوله میله گلیسرین

روشهای تولید:

منبع طبيعي گليسيرين:

منبع اصلي گليسيرين بافت چربي جانوران و گياهان (روغن زيتون) است. منبع عمده تهيه گليسيرين ، توليد آن از واكنش صابوني شدن است. در فرآيند صابوني شدن ، چربي با قليا وارد واكنش شده و صابون و گليسيرين را توليد ميكند و بعد از جداسازي و تقطير ، گليسيرين بدست مي‌آيد. گليسيرين در چربي‌ها به صورت تركيب با اسيد پالمتيك (اسيد موجود در خرما) ، اسيداستئاريك ، اسيد اولئيك است. گليسيرين همچنين در زرده تخم‌ مرغ هم وجود دارد. در مغز انسان ، گليسيرين به صورت اسيد منو گليسيريك وجود دارد.

استخراج گليسيرين از منابع آن :

شكافتن چربي‌ها به اجزا سازنده‌اش در آب با سه روش انجام مي‌گيرد: افزودن باز (قليا) اين روش ساده‌ترين و قديمي‌ترين شيوه توليد صابون است. بعد از واكنش صابوني شدن ، گليسيرين به صورت محلول با آب در لايه زيرين صابون قرار مي‌گيرد. افزودن آب آهك واكنش آب آهك با چربي ، در فشار 10atm و در دماي 127 درجه سانتي‌گراد انجام مي‌گيرد و گليسيرين به صورت مخلوطي از اسيدهاي چرب بدست مي‌آيد كه بعدا جداسازي مي‌شود.

واکنشهای شیمیایی:

صابوني شدن آبدار : در اين فرآيند ، چربي‌ها را تحت اثر بخار داغ قرار مي‌دهند. دماي بخار داغ نبايد بيش از 300 درجه سانتي‌گراد باشد. بعد از جداسازي صابون و گليسيرين ، گليسيرين خام را چند بار تقطير ميكنند تا گليسيرين خالص بدست آيد. اين روش در سال 1885 ابداع شد.

اطلاعات ایمنی:

در درجه حرارت هاي بالا اشتعال پذير است. قابليت انفجار ندارد اما در حضور اكسيژن و در دماي بالا قابليت انفجار دارد.

 

نظرات

می توانید دیدگاه خود را بنویسید

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتی

تگ ها